top of page
  • Szerző képeKovács Gábor

Sör és Molotov-koktél

Az ukrán humort eddig nem igazán hallottunk, de most egy Lviv-i sörfőzde révén ezzel is megismerkedhettünk.


Ez az a sör, amelyet a háború elleni tiltakozás jegyében kereszteltek át. A címke önmagában is árulkodik arról, hogy hogy vélekednek a Lviv sörfőzői az agresszióról. A név nem a tisztelet kifejezése, hanem a gúnyé és a megvetésé Putyin iránt, aki egy kegyetlen háborús bűnös, aki elfoglalta Kelet-Ukrajnát és megszállta a Krímet, de szól a Putyin világháborús agresszív ambícióiról és Európát és az egész világrendet veszélyeztető orosz imperializmus mohóságáról. A Putin Huilo egy erős – 8% alc – száraz, intenzíven komlós, világos sör a Lviv-i Pravda Brewingtől. Ebből a sörből a sörfőzők még a moszkvai Kremlbe is küldtek egy palackkal. Talán éppen az utolsóval, mert immár abbahagyták a sör palackozását és a felajánlották a söröspalackokat, hogy azokat Molotov-koktél készítésére használhassák.

Holott a „Pravda” azért jött létre, hogy Ukrajnában is elérhetővé tegye a világ söreinek sokféleségét. Ezért a klasszikustól a savanyúig sörstílusok széles skáláját készítették. Hitvallásuk, hogy minden sörnek elsősorban a technológiai tökéletességen és egyensúlyon kell alapulnia, amelyben a döntő helyet az élesztő foglalja el.

– A sörfőző dolga, csak annyi, hogy segítse munkáját. Ha az alap megfelelő, akkor a sörnek nincsenek hibái és pontatlanságai, az egzotikus komló és egyéb fűszerek elvégzik a dolgukat – írják ars poeticájukban.


34 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

UGAR

コメント


bottom of page