top of page
  • Szerző képeKovács Gábor

Kocsmai tolvajlások

Az alkohol hatására mindenki megváltozik, gond csak akkor adódik, ha a rosszabbik énünk kerekedik felül.


A kocsmárosok egyik legádázabb ellenségei azok, akik ha leittasodnak ellenállhatatlan kényszer éreznek az iránt, hogy valami szuvenírt szerezzenek, ami képzeletük szerint a remek kocsmázás örök emléke marad majd, miután elfoglalta méltó helyét az otthoni vitrinben. Rosszabb esetben a oly fontosnak tűnő tárgy rövid időn belül valamilyen szemetesben végzi..

A kedvenc kocsmai célpontot természetesen a söröspoharak és söröskorsók jelentik, de csapos ismerősöm szerint visznek mindent. Ezt igazolom. Egyszer egyik ismerősöm egy széket lovasított meg, amire természetesen nem volt szüksége, így két saroknyi séta után, némi rábeszélés hatására, hajlandó volt lemondani róla és visszavinni a sörözőbe. Szerencséje volt, nem látták meg, amikor leraktad


A legtöbbször persze haszontalan tárgyakról beszélünk, így talán csak egy pszichológus tudna magyarázatot tud adni, hogy a részeg kleptomániások miért érzik a késztetést, hogy étlapot, sószorót, keksztartót, vagy más filléres apróságot lopjanak, miközben józanul ilyesmi eszükbe se jutna.



12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

UGAR

bottom of page